Şerit Komutlarını Atla

Elmadağ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÜRO AMİRLİĞİ

ELMADAĞ POMEM TANITIM BROŞÜRÜ
        Genel Atama Döneminde Elmadağ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü kadrosuna yeni atanan personelin birime daha hızlı uyum sağlayabilmesi, ihtiyaç duyacağı bilgilere daha rahat ulaşabilmesi, personelde kaygı ve tedirginliklere yol açabilecek belirsizliklerin giderilebilmesi, ihtiyaç duyulması halinde kendisi ve ailesinin her an ulaşabileceği birim ve görevlilerin bilgisine ulaşabilmesi, şehrin sosyo-kültürel özellikleri, turizmi ile ilgili bilgilere sahip olabilmesi amacıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği olarak Elmadağ Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin tanıtarak, işinize yarayacağına inandığımız bilgileri derleyip istifadenize sunuyoruz.
          Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliğimiz, siz değerli meslektaşlarımız ve ailelerine Aile Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık ve ihtiyaç duyacağınız her türlü konuda “GİZLİLİK” esasları içerisinde hizmet vermektedir.

REHBERLİK ;

Bireyi tanıyarak varsa problemlerin çözülebilmesi, gerçekçi kararlar alabilmesi, çevresi ile dengeli ve sağlıklı bir uyum sağlayabilmesi ve böylece kendini gerçekleştirebilmesi için uzman kişilerce bireye yapılan sistemli, bilimsel ve profesyonel bir yardım sürecidir.

DANIŞMA ;

Danışma, rahatlık ve güven duygusu yaşayabileceği bir ortamda, karşılıklı iletişim kurarak, kendisini ve sorunlarını tanıması, kendisi ile ilgili daha gerçekçi bakış açısı geliştirmesi, sorunlarının farkına vararak daha bilinçli karar ve çözümlere ulaşabilmesi için uzman personel tarafından uygulanan düzenli ve profesyonel bir yardım sürecidir.

ELMADAĞ POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Milli Eğitim Bakanlığına üst düzey yönetici yetiştirmek üzere daha önce merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından temelleri atılan Milli Eğitim Akademisi’ne ait bina, arazi ve tesisler İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol ile Polis Akademisi Başkanlığı’na devredilmiştir.
Türk Polis Teşkilatına Polis Memuru yetiştirmek amacı ile Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olarak Ankara Polis Meslek Yüksekokulu adıyla 14.05.2011 gün ve 27934 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2011/1764 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.
 Ankara Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü adı 14.10.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Elmadağ Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olarak değiştirilerek Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Bakanlık Makamının 30/07/2015 tarihli Olurları ile Okulumuz
Elmadağ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 'ne  dönüştürülmüştür.
140 Dönüm alan üzerine kurulu Müdürlümüz ilk olarak 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde başlayan eğitim, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi sonunda  6 Haziran 2013 tarihinde ilk mezunlar verilmiştir.

30 Mayıs 2012 tarihli Genel Müdürlük Makamı olurları ile 2012-2013 dönemi ilk Komiser Yardımcılığı Kursu Müdürlüğümüzde eğitim-öğretime başlamış ve kursa katılan kursiyerler Temmuz 2013 tarihinde sertifikalarını almışlardır.

Müdürlüğümüzün hizmet binaları; İdari Bina, Konferans Salonu, Derslikler Binası, Yatakhane Blokları ve Yemekhane olmak üzere yedi (7) ana bina ile Güvenlik Karakol Amirliği’nden oluşmaktadır.

İdari Bina 4 katlı olup; Müdüriyet Makamı, Okul Müdür Yardımcılıkları, Şube Müdürlükleri ve Sağlık Ünitesi birimlerinden oluşmaktadır.

Sosyal tesisler olarak Açık Yüzme Havuzu, Tenis Kortu, Voleybol Sahası, Basketbol Sahası ve Halı Saha bulunmaktadır.

Yemekhane olarak kullanılan İki katlı binanın zemin katında Mutfak ve eklentileri ile 1050 kişilik öğrenci yemekhanesi bulunmaktadır. Üst katta Kantin, Öğrenci Dinlenme Salonları ve Kafeterya bulunmaktadır.

​550 koltuk kapasitesine sahip Konferans salonu; Tiyatro, seminer, panel, sempozyum vb. sosyal etkinliklerde kullanılmaktadır.
 Kütüphanemiz ile 2 adet internet salonu bulunmaktadır.
A-B-C Bloklarından oluşan yatakhane binalarında,  her blokta 6 kat ve bodrum katı bulunmaktadır. Her blokta oda sayısı 132 olup üç blokta toplam 396 oda mevcuttur.

İletişim Bilgileri:

Müdürlüğümüz Hasanoğlan Beldesi İstasyon Mahallesi Menderes Bulvarı no:56 Elmadağ-ANKARA adresinde hizmet vermektedir.

Telefon Santral: 0 (312) 866 11 50
Telefon Avea    : 0 (505) 318 06 45
Fax                     : 0 (312) 866 11 49
E-mail                : elmadagpomem@egm.gov.tr

Lojman Durumu:
Müdürlüğümüze ait Lojman bulunmayıp, Merkez Tahsis Komisyonunca lojman tahsis işlemi yapılmaktadır.

Ulaşım:
Hasanoğlan Beldesine Ankara Büyükşehir belediyesine bağlı olarak hizmet veren özel halk otobüsleriyle ve EGO tarafından günde İki sefer olarak çalışan otobüslerle sağlanmaktadır.
Mürlüğümüze atanan personel nakil bildirim belgesi ile mesleğe yeni başlayanlar silah satış senedini beraberinde getirerek İdari Mali İşler Şube Müdürlüğüne teslim edecekler, personel nakil belgesi ile İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğüne müracaat edeceklerdir.

MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TELEFON MUMARALARI

BİRİMLER
DAHİLİ
POMEM MÜDÜRÜ
MÜDÜRLÜK ÖZEL KALEM

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÜRO AMİRLİĞİ
4724- 4725
POLİKLİNİK
İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KANTİN

Elmadağ ilçesi:
573 km2 lik bir alan üzerinde kurulmuş olan ilçe; güneyinde Bala, kuzeyinde Akyurt ve Kalecik, batısında Mamak ve Altındağ ilçeleri, doğusunda ise Kırıkkale ili ile çevrili bulunmaktadır.
İç Anadolu Bölgesinin yukarı Sakarya bölümünde yer alan ilçe, Ankara’nın 41 km. doğusunda adını aldığı Elmadağ dağının kuzeydoğu eteklerinde kurulmuş çok eski bir yerleşim alanıdır.

Ankara ilinin coğrafi ve turistik yapısı hakkında ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki internet adreslerinden bulabilirsiniz.

• Polis Radyosu
  • Kurumsal E-Posta